TQ.4.Dropping by. Fellas!

Tick! Tock!

Wednesday, December 31, 2008

Bye Bye 2008 & Hello 2009!!!!



H@PPY 2009!!!
Wish u all the Lucks next year!!! :D





Oh! my Dear 2009, i beg u please treat me good this year.

Am Prayin all the Happiness & all the Lucks this year ahead.
Do be nice with me oh! my Dear 2009!

&&&

if things will not go my way again, do give me Strength to face it with calm and a sweet SMILE indeed :)

~Amin~


Aku.Nak. Mencarutz.


HELLOW? i dont deal with STUPID people here. Blah la wey! Blah.

Ok, 1st of all i wanna say sorry to the 'victim' that i have to blog about the 'Psycho'.Seriously i cannot stand him anymore. He really gettin on my nerves. Ok, Mizz 'Victim' Muax! MuaX! u know i LOVE U k.

Alright! i don't know where to start but jap eh, aku nak maki sepatah dua kata sat,
kenapalah ko ni BODOH, BANGANG, BAHLOL, TONGONG, BEBAL, MANGKUK, BONGOK, SENGAL,DUNGU,LEMBU, TENUK,SETANNNNN...Eeee! Bodoh! Bodoh! Bodoh! Aaarrrr....kan.

i KNOW its obviously non of my fucking business. Bukan juga masalah dalam negara yang aku perlu amik tau.aku juga boleh bersikap 'lantak ko lah labu!'.memang. correct! TETAPI aku sebagai manusia yang Realistic+Chomel memang tak boleh blah lah wey dengan all your fucking Lousy+Kampong sketsa every single fucking daylah. Woy, ko tak PENAT ke? sudah-sudah lah tu. Hentikan angan-angan nak jadi 'Superhero' ala-ala filem tu. Its doesn't makes any sense langsung ah.

Ape ko hengat dengan 'Ber-drama-swasta' setiap saat akan confirm ko dapat 'Anugerah Skrin 2008' ke? Adoi.Bongok sungguh Bongok jawapannya.

Ape ko hengat dengan 'umpan-umpan' yang ko sogokkan itu dapat menjadikan ko merasa ' Akulah Jantan yang takkan mengaku kalah, maka kagumilah keteguhan jiwa aku kerna FILEM-lah inspirasi aku.Aku memang HERO'.Hero taik kucing ko ah, Pegilah mati. Itu semua hanya menjadikan ko bahan lawak & kesian kami. Berapa banyak 'gantang' guni kesian & maki yang ko perlukan setiap hari agar ko 'sedar' yang kalau benda-benda yang ko 'Tryin' sgt ini terlalu kelakarlah.

Woy, aku tak kesah ah ko nak terjun tingkap ke, ko nak lap cermin KLCC tu ke, ko nak gigit tayar kapal terbang ke, ko nak menari bogel keliling Sri Pentas ke semata-mata nak buktikan yang ko takkan mengalah sampai mati mencoba merebut kembali hati yang ko pernah 'injak-injakkan' dulu. Memang aku puji sikap tak putus asa ko tu, namun sekali lagi aku katakan disini itu semua kerja orang BONGOK & memang tak tau apa itu M-A-L-U. Paham? Oh, lupalah...ko mana paham kan,sebab ko rase itu semua BEST. Ya! Rabbi Tolonglah.

Memang arr 'Suke-hati-ginjal-peparu-ko' ah kan nak buat apepon.Fine.betol. tapi janganlah sampai ko letakkan muke ko tu menebeng serate tempat menagih simpati memalukan diri sindri. Ko tak MALU ke? again ditanya, TAK MALU KE?? Adusss.

Ko tau tak aku & the rest dah TOTAL letih ah tengok sketsa-badut-sarkas ko ni. LETIH & RIMAS sesangat. TOLONGLAH.STOP IT!

TOLONGLAH PAHAM BAHAWASANYA:-

1) "Dia" dah TAK SUKA KAT KO.TAK PAHAM-PAHAM LAGI???
2) If u think what u did is real 'JANTAN' & 'COOL'. well its NOT ok. itu SEWEL namanya.
3) SERIOUSLY 'Dimana Malu mu?'
4) Aku & the rest SANGAT MELUAT.
5) Blah la wey.Blah.


Last question, urm...do you know what's BRAIN are for? Ops! i lupe..., u are so stupid that u don't event know its exist right? Kesian.Very Kesian.

Dan pesanan penaja juge kepada 'mangse' tolong refer kembali entry saye 'FF-Friend Forever' itu ye. Please be firm to press the 'DELETE' buttons. TQ. :)

Sekian carutan saya pada hari ini.

Adios!


p/s: Kepada yang berkenaan dipersilakan terasa k. (Tolonglah Terasa k!)




For.YOU.My.Dear.Friends :-D



Dedicated this song to all my beloved F.R.I.E.N.D.S

I AM YOUR ANGEL :)


No Mountains too high, for you to climb

All you have to do, is have some climbing faith, oh yeah
No rivers too wide, for you to make it across
All you have to do, is believe it when you pray

And then you will see, the morning will come
And everyday will be bright as the sun
All of your fears, cast them on me
I just want you to see...

I'll be your cloud up in the sky
I'll be your shoulder when you cry
I'll hear your voices when you call
I am your angel
And when all hope is gone, I'm here
No matter how far you are, I'm near
It makes no difference who you are
I am your angel
I'm your angel..

I saw the teardrops, and I heard you cry
All you need is time, seek me and you shall find
You have everything and you're still lonely
It don't have to be this way, let me show you a better day

And then you will see, the morning will come
And all of your days will be bright as the sun
So all of your fears, just cast them on me
How can I make you see...

I'll be your cloud up in the sky
I'll be your shoulder when you cry
I'll hear your voices when you call me
I am your angel
And when all hope is gone, I'm here
No matter how far you are, I'm near
It makes no difference who you are
I am your angel
I'm your angel

And when it's time to face the storm
I'll be right by your side
Grace will keep us safe and warm
And I know we will survive

And just when it seems as if your end is drawing near
Don't you dare give up the fight
Just put your trust beyond the sky...

I'll be your cloud up in the sky
I'll be your shoulder when you cry
I'll hear your voices when you call me
I am your angel
And when all hope is gone, I'm here
No matter how far you are, I'm near
It makes no difference who you are
I am your angel
I'm your angel

I'll be your cloud up in the sky
I'll be your shoulder when you cry
I'll hear your voices when you call me
I am your angel
And when all hope is gone, I'm here
No matter how far you are, I'm near
It makes no difference who you are
I am your angel
I'm your angel

Monday, December 29, 2008

i.Want.a.Better.Me.


Assalamualaikomz everyone! Happy New Year 1430 Hijrah!

Alhamdulillah. Sampai jugak aku kehari ini. Another year ahead to venture. Am hoping for a NEW+BETTER+NOR FARIZA KAMARULZAMAN :). Am prayin all the GOOD things for me this year ahead. To be more PATIENT (coz am so not very penyabar kinda Lady over here), Less cursing? (bole ke? haha), & most of all to be more closer to my Beloved SHAYANG up there-My ALLAH ALMIGHTY of coz. Hopefully & Hopefully. Insyaallah.Amin- Happy New Year!

16.Rawak.Tentang. Aku.

Again, di tagged oleh Si Cranky LuLu. (Minah ni memang SUKA benor main tag-tag ini) hehe.Trimas sekali lagi memilih daku sayam! So here we go again!

16 perkara rawak

  1. i love RED so much. Anything RED will do for me. Suka gile warna ni coz its HOT + SEXY + WILD baybeh.Other than RED is BLACK.
  2. Aku sebenarnya Spoiled Brat. I blame my Abah for the 'Spoiled me'. Nampak je Ganeh nak mampos kalau di luar, tetapi bila dirumah. am a Daddy Baby Princess. He will wait for me even aku balik jam 3pagi sekalipon. He will jaga me like Permaisuri if aku sakit, He always do my Breakfast before i go to work, Aku jarang basuh pinggan+Ampai kain +Lipat kain (Astaga!) , Dia pantang tengok bilik aku bersepah. Bukan 'mengada-ngada' k. Memang sudah begitu kebiasaannya yang dilakukan oleh Abah ku. Its not like i dont know how to do all house work k, HELLO? i am well trained independent daughter over here. Its just that My Abah seorang yang rajin + tak boleh duduk diam.He is ONE IN THE MILLION! OMG! TQ ALLAH for sending him as my Abah in this world.I LOVE HIM WITH ALL MY HEART! TQ ABAH FOR SPOILED ME ALL THE WAY :) ( Will i ever find a real man that can jaga me like him? humm...)
  3. Aku BUKANlah seorang yang lemah-lembut + Penyabar + Semestinya BUKAN seorang soft-spoken & Goodie-Goodie -Two-Shoes kinda Lady. Its a TOTAL vice+versa.
  4. Am a Animal Lover! aku suka SEMUA binatang kat muka bumi ni esply CATs! Kecuali 3 je = 1) Babi - HARAM dowh! 2) Lintah - Pengisap darah Yuk! 3) KATAK!!!! GELI!!! aku boleh tetiba je jadi Superman terbang 800 batu jauhnya kalau ternampak katak WALAUPON ianya sebesar duit 50sen dan berada dijarak 10 kaki jauhnya dari daku. Memang tak bleh blah. TQ.
  5. Aku juga seorang yang LOYAL. Tapi kekadang Loyal yang tak bertempat jugak. Aku akan tetap memakai handphone yang sama sampai dia kong. Menyarung jeans sampai reput (yup! believe it or not? i've ONLY got 3 jeans for the past 2 years.Sunggoh kesian.), Memakai Jam tangan selagi ok (My GUESS watch already 5 years with me & still ticking every seconds), &&& yah, didn't i tell u that i've been in a 6 blady long years with my Ex-Bf & being a fool for that 'Idiotz' in the name of LOYALTY? Baabee betol.
  6. I plays 'What U give, U get back' game & i HATE to be blame for things that i didn't do or say. Aku pantang betol. I'll MAKE SURE I'll fight for my right till' it settled no matter how ugly & busuk it will get.
  7. Aku suka buat benda-benda Outdoor & LOVE Nature so much! like Flying Fox, White Water Raffting, Jungle Tracking, Hiking, Camping and the list go on and on and on-lah.
  8. I appreciated ARTS so much . Anything to do with Arts am in! aku suka kumpul poster (painting) kalau aku pi berjalan kemana-mana. Love to see any performing Art events such as, Singing / Dancing / Theater /etc-lah. Love 'em all.
  9. i am a CRAZY driver & i dont give a fuck to all the summons tix i get everyday. am so not gonna pay that.Pegilah mati.
  10. Aku kuat mengusik orang. Teasing people is my hobby. Zaman skolah dulu aku suka sakat budak-budak dalam kelas aku & even Cikgu pon kena sekali. Tarik tudung, Tarik kerusi, time depa nak duduk, sorok kasut kat surau, letak Gam kat kerusi, mcm-mcmlah lagi. Bagi aku hidup ni tak Fun kalau tak usik-mengusik.hehe.
  11. Kadang-kadang suka buat orang perasan. Eh? silap-silap. bukan kadang-kadang, memang selalu suka buat orang perasan yang aku tergila-gilakan depa. haha. padahal? they are just far away out of my list darlene. Ooppss! i did it again?
  12. Aku suka kumpul 'magnet' yang lekat kat peti sejuk tu. actually baru je tahun ni kumpul.Tapi tu pon dah hampir penoh peti sejuk aku ditutupi magnet dari kawan-kawan & ada yang aku beli sindri. huhu.So, kalau teringat kat aku rembat ah satu-dua tuk aku k! Hee :D
  13. Aku suka membaca. Membaca itu penting. Ilmu & makanan otak aku. Bukanlah seorang 'Nerd' or 'BookWorm' ya, tetapi itu hobi dan keperluan hidup. Aku suka beli & kumpul buku. Tak kiralah dari Novel hingga ke majalah. Tapi fav aku ialah Novel & Self-Help books. Sekali lagi kalau nak bagi hadiah kat aku, belilah aku benda-benda yang berfaedah seperti ini yaa. (ye, saya memang kadang-kadang tak malu sungguh orangnya! haha)
  14. I LOVE ISLAND SO MUCH! aku suka sangat. Bukannya terror sangat berenang. Suka je lepak-lepak atas pantai, relax je tengok laut. so peaceful i tell u. Lagi-lagilah aku ni gile snorkeling. i adore all underwater creature. Tapi nak amik lesan Dive mahal. Insyaallah tahun depan kalau ade rejeki terlebih nak amik jugak ah. Baru complete tak gitu! huhuuuu!
  15. Aku tidur lambat. selalunya around 2-3am baru aku melabuhkan tirai.Aku juge sangat mudah terjaga dari tidur kalau terdengar apa-apa aje yang memekak. Dan susah sgt nak tidur kembali.Aduss...payah beno aku nak tido kan? Thats explained why i have my eye bags! Dammit!
  16. Am NOT a FOLOWWER. More to a DIRECTOR i guess. So, pls dun even try to tell me wut to do or wuts is wrong or right for me. Yes, i will listen to u, but not to follow everything u ask me to. TQ for ur' concerned baybeh, but again its my fuckin life darlene, i rather choose my own path my way.haha. These makes me a complete SUPER-DUPER-STUBBORN BITCH.
Pheww!!! finally abis jugak. Huh!

Next victims are jeng jeng jeng:-

  1. Farah Alida
  2. Liza unchu
  3. Nick Aiya
  4. Athreen
  5. Erfie
  6. Er..? sesape jelah yang nak buat. dipersilakan.

Thursday, December 25, 2008

My.Sexy.Baby.

Got tagged by Farah Yasmin, So Cranky LuLu here we go....!

Me.&.My.LOVER

These are the list of top 7 of the guys i got a crush with...huhu!

Abg David Becham!!! uh-Uhh...Sexy+ Lotsa $$$ + Sports Hunk =Delicious-lah!

Oh! Abg Takeshi Kanashiro ku!!! Great actor! My SeXy Sepet! Macho sunggoh kamu! Yum-Yum...



My ever Sexy Abg Brad Pitt! HE got HOT ass people! i just want to spank 'em real hard. haha!

Just look at those Tattoo's & his sexy arms!!! am a BIG fan of them. Been listening their music since i was a kid influenced by all my cousin brothers.My one and ONLY Abg James Hetfield METALLICA frontman.
Aiyoh! tak bole tahan!



The Matrix Hero-Abg Keanu Reeves yang sungguh mengoda kalebu ku!
-Speechless-



Ashton Kutcher
He's CUTE ! + CRAZIE! + CLUMSY! + FUNNY! = A very Fun guy to be with-lah
He definitely can makes me laughing 24-7! MuaX! MuaX! :)


Finally, Last but not least! My Chomel Alan Yun!
Our Malaysian Model & also acting in Sepet & Gubra.
Aku mula-mula crush dgn mamat ni time skolah dulu. 1st time tgk commercial Shampoo pantene dia jadi postman. After that aku start collect all his photo & so fanatically dok tampal kat dinding bilik & my fail,etc!!??? (OMG???? was that me>?) haha! Nway, now knowing that he is a 'gay' really breaks my heart lor.

So! there u go Cranky LuLu 7 of my Jantan Idaman Kalebu.
Now i wanna tag u guys! do it! hehe

  1. Farah Alida
  2. Liza Unchu
  3. Nick
  4. Athreen
  5. Erfie



Merry X'Mas Ho.Ho.Ho!

We Wish u a Blast X'Mas Fellas!

Ho Ho Ho Everyone! Hope that all of u had a Blast! X'mas today as am enjoying my 'Fever' very much :) (yeah right!)

Tomorrow i'll be off to Ipoh for the last Carnival SuaRasa this year.*Sighs!* i'll be back to KL on Sunday.Hopefully my conditions will 'OK' by tomorrow morning. Insyaallah.

So, see u soon yah!


Feel free to come!



Wednesday, December 24, 2008

am. SICK.really sick. :(

Aku ni jarang-jarang Sakit or demam. Tapi sekali sakit, gedebuk! tergolek + lembik satu badan paralyze. Cranky nak mampos, blur & less in everything i do. Makan + cakap + exectra +exectra...


cuma satu benda je tak lumpuh , taking peektures! (ekk? boley?). Humm, i only got 1 day to recover before heading to Ipoh for the last carnival SuaRasa to wrap up 2008! am doing the concert that night.how lah? hopefully i can still make it.hopefully.
Nway, tangan dah malas nak menaip, mata dah stim-stim kuyu makan 'dadah' doktor bagi tadi. Aku.nak. T.I.D.O. ZzZzZzz :(


My Dadah-Yuks!



Monday, December 22, 2008

Cukop.Melayukah.Kamu?

Salah satu sajak nukilan Usman Awang yang paling aku suka ^_^

MELAYU

Melayu itu orang yang bijaksana

Nakalnya bersulam jenaka
Budi bahasanya tidak terkira
Kurang ajarnya tetap santun
Jika menipu pun masih bersopan
Bila mengampu bijak beralas tangan.

Melayu itu berani jika bersalah
Kecut takut kerana benar,
Janji simpan di perut
Selalu pecah di mulut,
Biar mati adat
Jangan mati anak.

Melayu di tanah Semenanjung luas maknanya:
Jawa itu Melayu, Bugis itu Melayu
Banjar juga disebut Melayu,
Minangkabau memang Melayu ^_^
Keturunan Acheh adalah Melayu,
Jakun dan Sakai asli Melayu,
Arab dan Pakistani, semua Melayu
Mamak dan Malbari serap ke Melayu
Malah mua'alaf bertakrif Melayu
(Setelah disunat anunya itu)

Dalam sejarahnya
Melayu itu pengembara lautan
Melorongkan jalur sejarah zaman
Begitu luas daerah sempadan
Sayangnya kini segala kehilangan

Melayu itu kaya falsafahnya

Kias kata bidal pusaka
Akar budi bersulamkan daya
Gedung akal laut bicara

Malangnya Melayu itu kuat bersorak
Terlalu ghairah pesta temasya
Sedangkan kampung telah tergadai
Sawah sejalur tinggal sejengkal
Tanah sebidang mudah terjual

Meski telah memiliki telaga
Tangan masih memegang tali
Sedang orang mencapai timba.
Berbuahlah pisang tiga kali
Melayu itu masih bermimpi

Walaupun sudah mengenal universiti
Masih berdagang di rumah sendiri.
Berkelahi cara Melayu
Menikam dengan pantun
Menyanggah dengan senyum
Marahnya dengan diam
Merendah bukan menyembah
Meninggi bukan melonjak.

Watak Melayu menolak permusuhan
Setia dan sabar tiada sempadan
Tapi jika marah tak nampak telinga
Musuh dicari ke lubang cacing
Tak dapat tanduk telinga dijinjing
Maruah dan agama dihina jangan
Hebat amuknya tak kenal lawan

Berdamai cara Melayu indah sekali
Silaturrahim hati yang murni
Maaf diungkap senantiasa bersahut
Tangan diulur sentiasa bersambut
Luka pun tidak lagi berparut

Baiknya hati Melayu itu tak terbandingkan
Segala yang ada sanggup diberikan
Sehingga tercipta sebuah kiasan:
"Dagang lalu nasi ditanakkan
Suami pulang lapar tak makan
Kera di hutan disusu-susukan
Anak di pangkuan mati kebuluran"

Bagaimanakah Melayu abad dua puluh satu
Masihkan tunduk tersipu-sipu?
Jangan takut melanggar pantang
Jika pantang menghalang kemajuan;
Jangan segan menentang larangan
Jika yakin kepada kebenaran;
Jangan malu mengucapkan keyakinan
Jika percaya kepada keadilan.

Jadilah bangsa yang bijaksana
Memegang tali memegang timba
Memiliki ekonomi mencipta budaya
Menjadi tuan di negara Merdeka "

NUKILAN
Usman Awang

Sunday, December 21, 2008

Bila.Sang Itik Angsa.Menyanyi.

AMARAN!
Video ini mengandungi Visual & Video yang amat BAHAYA untuk kesihatan mata & telinga anda.serta nantikan kemunculan satu sosok entiti!Jikalau anda sedang mengalami tekanan perasaan + stress + marah + benci & macam-macamlah lagi kejadah harem itu. Dinasihatkan supaya JANGAN menonton Video dibawah ini kerana dikhuatiri akan menyebabkan anda makin parah or = G.I.L.A. Paham? Sebarang kecacatan selepas menonton Video ini bukan tanggungjawab aku & lu pikir ah sindri. erk? haha :D

video

haha! This is one of my therapy to kick all my stress away. Juz LURVE having fun & let it OUT.Suara memang sah-sah kelaut perginya.But then again, pegila mati. Who cares anyway. am NOT born to be a Singer pon.

tell ya, its cool + fun to have the courage to make fool of yourself sometimes tho.
don't u think so? hihi ^_^

.Its.Time.The.Dugong. meet.her relatives.



Aiyoh!! tak bole tahan laa

i am SO Freaking-Dying! to go Snorkling @ Perhentian!!!! the only Island i so Wanted to go but tak kesampaian lagi sampai laa ni. bukannya nak pi Phuket or Mauritius pon. Sejengkal je pon tak sampai lagi. *Gasps!* How pathetic is that?

OMG! i misses the sea breeze, The soothing moment @ the beach, The cooling & relaxing feeling inda blue clear water! Arghhhh!!!! its killin me people.


Da' Dugong's RINDUkan ini.Sgt RINDU!

Nak pi terjun laut skang ni kang hanyut sampai ke Zimbabwe plak aku nanti kan? Almaklomlah Monsoon gamaknya skang. Adus! cepatlah berlalu wahai Monsoon, "Da' Dugong's" really need some 'berendam' sambil jumpa all her relatives sessions now. REALLY need it!

Lama sgt tak jumpa sepupu-sepupu dah ni!

Abg 'Bintang Biru' selalu call suh datang.
(i met this beautiful darlene last year @ Manukan's Island,Sabah)


But seriously talking i am so gonna get my big-fat-ass to Perhentian Island somewhere in March or April Next year! HARUS + WAJIB! (Insyaallah!)

Ok, I promise u, we'll meet next year k?


p/s: Ada sesape taw a really good deal ($$$) to go Perhentian + a good spots for Snorkeling? TQ!

Wednesday, December 17, 2008

Juz.a Liltle.Reminder.

O.U.R.S.E.L.F
Until we learn
Whichever life lesson we’re
Meant to at the time –




self-acceptance,
Self-determination, self-discipline,
Self-esteem, self-forgiveness,
Self-interest, self-knowledge,
Self-respect, self-sufficiency,


Or self-worth –




OUR LESSONS WILL KEEP COMING BACK TO US
pahe dok mu?

Sunday, December 14, 2008

From.Minang. With.Love :D

Pagaruyuang batusangka
Tampek bajalan urang baso
Duduak tamanuang tiok sabanta
Oi takana juo ai ai
Ayam den lapeh

Yihuuuuuuu!!! Mandek (Mom in Minang's) den dah balik dari kampuang Batu Sangkar ,Bukit Tinggi Padang or better known as Minangkabau Land in Indonesia. Yup! am a Minang's Princess from my Mom's clan side. We are from suku 'Piliang' in Batu Sangkar which is hold the heritage of the Istana Pagar Ruyong clan (wah! bangga gitu!). But not in a Royal blood-lah.



Nway,Mandek den terbang kesana hari khamis lepas (yang dia tinggalkan aku tu!ingat?) nak jumpa all her cousins & sadaro den yang tinggal sane plus she bringing all the tour group under her traveling agency (yes, dia kuat merayap bawa group ni)berjalan kesana.

and as i mentioned in my previous entry, i was MERAJOK & MERAJOK sebab ditinggalkan tak dapat pergi! (haha ngade je lebey aku ni) So, she knew i merajok (yes!) and knowing her daughter kuat 'menyundek' (buat perangai in minang's). she bought me something from my kampuang lah!
(Gile? tak beli aku apa-apa kann? nak aku amukkan satu kampung nanti? hihi )
YEAYYYYYY!!! Hehehe :D

So, mari kite tengok hasil tangkapan mak aku dari Minangkabau. huhu




Kebaya Sutera Sulam. Mine! :D


Songket clutch.Mine! :)


Sifon sulam tangan

Abah (Black) & Achot's (Red) Songket sampin tenun emas


Nenek's Kain Batik Halus (Handmade)


Nenek's beaded Tudung


Hair clip's & accessories box. Also Mine! :)
Kat sana murah je benda ni, tapi kalau kat The Curve flea market?
Mak ai! RM30 ke atas ye anak-anak.


This accessories box made of cloves (cengkih) (so, kalau nak masak takde cengkih , baling je kotak ni dalam periuk.haha!)

My Mom's Toy. Yup!

Kalau Mak-Mak orang lain suke kumpul barang kemaslah, perabotlah, kasutlah, perfumelah kan? Mak aku ni lain skit, dia mempunyai hobi mengutip segale jenis senjata-senjata melayu ni and anything Traditional . tak kiralah dari barang mainan like congkak + gasing ke alatan musik tradisi like angklung + seruling + saluang (minangkabau flute) + tabla sampailah ke senjata melayu ni haa. Pantang je merayap ke luar negara or mane-mane je lah, SURE dia rembat one or two of these thing. walaupon dia nampak sempoi + rock + gila-gila kinda mommy, namun tradisi melayu tetap nombor satu. Minang itu Melayu katanye. Aiyoh (Over taw mak aku ni?) hehe ^_^

Nway,Kalau korang nak tahu, Rumah aku tu pon dah ala-ala musium kesenian & budaya gamaknye. Satu lagi sebabnya dia suka kumpul keris-meris ni coz she was once a 'Silat's' student. Silat yang diharamkan dah skang ni 'Silat Nasuhak' pernah dengar tak? ala, yang boleh terbang-terbang ala-ala citer pendekar tu haa. (Gile best mak aku!? haha) sampai dia kata, Superman blaja terbang dengan dia.huh? boley? ha-ha klakanye.*sighs* Tapi apa-apa pun kami enjoy & always support her interest in anyways-lah. LuV u MoM! MuaH! ^_^


Another Keris in her collection. Dia beli Keris ni sebab katanye, Keris ni dibuat campuran 7 jenis besi & ade lubang kat tengah tu. gitukan?


Parang pendek ni TAJAM! & ada tulisan ayat Al-Quran.
Aku dah reserve yang ni tuk sembelih si jerangkung anak kasanova buncit tu kalau dia datang sini.
HA-HA-HA (gelak setan) Dun pray-pray with Minang's girl ok. hee ^_^


Mini Tabuah / Beduk

campur yang ni, kiteorang satu family dah boleh buat persembahan budaya dah kat Central Market or paling busuk kat Pasar malam. Tapi dalam banyak-banyak 'Toy' mak aku ni, aku paling suka Angklung (dia beli kat Bandung)



Inilah hasil tangkapan mak aku selama di kampuang inyo! (dia) So, kalau ada yang berminat nak pi Ranah Minang? Jom ah apalaga! Dia terbang lagi April 2009*sighs!* dan kali ni AKU NAK IKUT! ahh, tak kire nak ikut jugak!

Last but not least, Am PROUD to be Minang's! ^_^


Me in Minang's traditional costume and in front of Rumah Adat Minangkabau

Saturday, December 13, 2008

Lagu.Pilihan.Minggu.Ini

i love the music! i love the lyrics! i love abg Nickelback! Hee :D


Gotta.Be.Somebody by Nickelback


This time, I wonder what it feels like

To find the one in this life, the one we all dream of

But dreams just aren't enough

So I'll be waiting for the real thing, I'll know it by the feeling

The moment when we're meeting, will play out like a scene

Straight off the silver screen

So I'll be holding my own breath, right up 'til the end

Until that moment when, I find the one that I'll spend forever with



Cause nobody wants to be the last one there

Cause everyone wants to feel like someone cares

Someone to love with my life in their hands

There's gotta be somebody for me like that

Cause nobody wants to do it all on their own

And everyone wants to know they're not alone

There's somebody else that feels the same somewhere

There's gotta be somebody for me out there



Tonight, out on the street, out in the moonlight

And dammit this feels too right, it's just like deja vu

Me standing here with you

So I'll be holding my own breath, could this be the end

Is it that moment when, I find the one that I'll spend forever with



Cause nobody wants to be the last one there

Cause everyone wants to feel like someone cares

Someone to love with my life in their hands

There's gotta be somebody for me like that

Cause nobody wants to do it all on their own

And everyone wants to know they're not alone

There's somebody else that feels the same somewhere

There's gotta be somebody for me out there



You can't give up, looking for a diamond in the rough

You never know,when it shows up, make sure you're holding on

Cause it could be the one, the one you're waiting on

Cause nobody wants to be the last one there

And everyone wants to feel like someone cares

Someone to love with my life in their hands

There's gotta be somebody for me, oh



Nobody wants to do it all on their own

And everyone wants to know the night alone

There's somebody else that feels the same somewhere

There's gotta be somebody for me out there

Nobody wants to be the last one there

Cause everyone wants to feel like someone cares

There's somebody else that feels the same somewhere

There's gotta be somebody for me out there




its.NOT.fair.

Justice...
is what you deserve

Justice....
is what you NEVER got!

I'll show you HELL
Thats what you deserve!

Justice....
is what i serve

meanwhile,

i NEVER got justice
and what i deserve yet.

agape,
Phyzh@ 111




My.X'mas. wish. list.


All i want for X'mas is...

tadaaaa... :D


Pertama!
Food for my skin.
Sudah cuba samplenya. Suka! Harus!


Kedua!

Shoes! i love this Converse Leather Shoes so much! Pi shooting senang, nak redah memane pon boleh, basuh pon senang, sempoi +nampak busuk + comot! mak suke!
i LOVE BOTH!!!


Ketiga!
Tick! Tock! Tick! Tock! i never change my watch since 4 years ago people! hum i think its worth it to reward myself one of these.
FOSSIL Multifunctional Black Dial $115 or FOSSIL Analog Brown Wood Dial $85


Keempat!

Am a camera Freak. i take pictures every seconds+anywhere+everywhere & everything around me! though i have 5 camera (2 film's & 3 Digitals) in my collections right now.
But i don't have any waterproof type's yet. so? NAK-lah!
Olympus-u770SW-Waterproof-camera



am.counting.the.days.

Ho! Ho! Ho! Gheee! ^_^

Friday, December 12, 2008

Hari.Kami.Jadi.Sewel?

Bila kejadian berlaku? : Ramadhan yang lalu
Waktu : Jam 4:00pagi
Lokasi : Opiz
Kenape tak balik umah?? : Offline editing
Apakah punca jadi begini?? : Suhu beku + Stressed + Lapar = S.E.W.E.L

Kesian.



astaga!

satu pertanyaan kepada ShiQ yg cumil & baek hati :)
"KENAPAAAAAAAAA??? KENAPAAAAAA KO POST JUGA DI YOU TUBE???? KENAPAAAAA????"
TIDAKKKKKK!!! vodonie taw.

Shuuh! pi main jejauh

I really mean it.Really :D

The 'Monster' in me is arriving people! So please follow the simple rules here so that u wont end-up cursing me k?
  1. STAY AWAY from me PLEASE?
  2. Be NICE to me k?
  3. Just ignore all the 'Shouting+Grumpy Faces+Anger = From me (its NOT me, Its just the hormone)
  4. I don't deal with stupid jokes at this moment fellas :D
  5. I need lotsa Chocolate please! feed me! feed me!
  6. SILENCE is my best friend now.
  7. Sekian Terima Kasih MuaX!
HAVE A NICE DAY Fellas! :D

Thursday, December 11, 2008

Hated + Sulked


Today seems like not-my-OK-day! WHY?

PERTAMA
i had a nightmare! (again! F**K!) Yup! the 'Idiotz' keep on bugging me in my dreams!
i know fellas, its juz a stupid dream-kan? but i cant accept him enter my world in any ways!
Not even in my dreams.Yes! NO way!

Urgh, woke-up sweating like a pig with a heart beating so fast! like i was in some-sort-of marathon or something? suddenly the memories flashing back. All the hated+hurts+annoyed+miserable feelings i throw years ago came upon me again. Which i HATE it so much!
Macam Fauziah Latiff nyanyi tu "...aku tidak mahu melihat dia lagi! walau dalam mimpi pon tidak ku ingini...!" Yes, am TOTAL serious. AKU TAK SUKAAAA!


Urghh!!! YA! ALLAH! Tolonglah aku! Tolonglah nyahkan 'dia' dari hidup aku. aku tak nak dia! aku tak nak dia ganggu hidup aku lagi. WALAUPON DALAM MIMPI-MIMPI AKU! even a second!
ok ok aku doakan ko bahgia kat sane. dah dah shuhhh!!! go away. Just leave me alone.
Boleykan Tuhan? Amin-

KEDUA
Ibundaku yang terchenta balik kampung (Minangkabau) pagi tadi.
i nak ikut tapi GAGAL.Fine. I muah-muah her at 4am this morning before she terbang to Padang /Bukit Tinggi from LCCT.Then aku sambung ZzzZZzz...

10:00am - Received a SMS from her and its goes like this-lah,

Mandek den : Ma dah sampai. Alhamdulillah everyting under control... bagitaw nenek, tlg topup RM10 k :P

Me : ok. Alhamdulillah.ok, nnt org suh adeq Yull top up jap lagi.Jage diri kat sana.
kim salam kat Abg Alan & all the relatives! MuaX! Luv u!

Mandek den : Banyak ko punye adik Yull.. adik ngan Ma lah kat sini. He He He He... :P
ko jaga nenek!

Me : Ha?! Setannye babun x ckp pon nak pi dgn Mak!? pepetttttttttttttttttttttttt!
i hate u!!!!!!! fine! take care! :(

Mandek den : He He He padan muke ko.bai!

and i was like? urghh !nak itotttttttttttt!~^#~%#@^~&T^%$@!!!~@~$!@@!@!!!!!!!!! GERAM! Mak aku memang suka tinggalkan aku secara mengejut begini ye kawan-kawan. takpe takpe. ada ubi ada batas.

Merajok!