TQ.4.Dropping by. Fellas!

Tick! Tock!

Tuesday, November 30, 2010

Nak!

saye NAK! kasut converse ini. Sama cam kasut lama saye dulu kat bawah ni ;(
mommy mish u mash! ;((

Saye NAK! bilik tido like this pliz? juz heaven.

this one, want it ASAP bole tak TUHAN? pliz.

Thursday, November 18, 2010

Say it!



Sometimes late at night
I lie awake and watch her sleeping
She's lost in peaceful dreams
So I turn out the lights and lay there in the dark
And the thought crosses my mind
If I never wake up in the morning
Would she ever doubt the way I feel
About her in my heart

If tomorrow never comes
Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

'Cause I've lost loved ones in my life
Who never knew how much I loved them
Now I live with the regret
That my true feelings for them never were revealed
So I made a promise to myself
To say each day how much she means to me
And avoid that circumstance
Where there's no second chance to tell her how I feel

If tomorrow never comes
Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes





*** if tomorrow never comes, will he know how much i loved him?***

Tuesday, November 16, 2010

Promo!

Jangan lupa tonton k! TQ :)

InsyaALLAH :)


Diberi Tugasan menerbitkan rancangan Khas AidilAdha ini bersama rakan setugas Shafeqah Azizie.
Seminggu sarat + kusut + sesak + penat mengikuti beliau kesana-sini.
Dari KLIA hinggalah ke malam konsert di MBSA.

Bersengkang mata di Editing Suite bersama Editor juga rakan setugas Encek Apiz Rashid dua malam berturut-turut akhirnya sudah siap juga mengikut date-line diberi .Syukur. Terima Kasih pada Eksekutif Producer kami kak Ezzah Aziz Fawzy juga Kak Nura atas tunjuk ajar :)

Diselang seli dugaan & digalas kesabaran yg menebal kami gagahi jua.Alhamdulillah dan saya berharap rakan-rakan sekalian sudilah kiranya menonton hasil kerja saya bersama rakan setugas ini di petang AidilAdha nanti ye! :) and TQ so much to Cik Inn (Mazlin Nordin) atas tulisan di Blog beliau untuk mempromosikan program saye. TQ! hehe :P



video

Bersama MZ @ Studio C, Sri Pentas selepas recording interview for the program.

Sunday, November 14, 2010

Piko.




This Coffee is addicted to me.Dymnnn



Friday, November 12, 2010

:)

Dia: *SALAM& goyang kuat2* CONGRATULATIONS!!! They LIKE it alot! They all semua tgk ramai2 kat atas tu. Good Job!

Aku: *TERKESIMA+TERKEDU+TERSENYUM AJE* Ohh..yeke??? Alhamdulillah. TQ TQ so much.

Dia:Dorang semua suka, esply part budak tu nyanyi sekali. *Senyum sampai telinge* dorang kate nk potong 2 mins nak letak teaser kat Website!

Aku: *PON SENYUM SAMPAI TELINGA* Ya Allah! yeke? Syukur! sgt2! tak sia2 saye stayback jadi Zombie editing :D Amin! Amin! Amin! :D * SUKA TAK HENGGAT!*

Dia: tulah i dah ckp kan? the effort matters :) saye pon tak sabar nak balik tgk DVD Copy tu! Ok nnt hari Isnin k kite jumpe?

Aku: Ok , TQ TQ :D Isnin ni? Ok Ok nnt saye bgtau dorang :)


*** ALHAMDULILLAH!!!! SYUKUR sgt2! Berbaloi semua airmata aku ditujah berkali2 oleh 'dia' & tak sia-sia stayback jadi Zombie sampai ke subuh nak siapkan project AidilAdha ni. KESABARAN menahan segala 'deraan' darinya all payoff!

Tho 'dia' memang heartless & super-duper annoying yg suka carik salah aku at the end of the day, i really LEARNED alot-alot-alot how to survive in these cruel world of broadcasting.Deep down i do Thank YOU for making me suffered all these years for i know where i am today :) & i will keep on learning & grab all the knowledge as much as i can to satisfied myself in whatever i want to achieve NEXT? Bring it on! ***

*Maybe ni lah hikmah disebalik 'keseksaan' aku? Humm dunno.Maybe,Juz Maybe*


"My Job is NOT that HARD,BUT its NOT that EASY either & because of that,
am in LOVE with it! :) "

Pursuit of?

“There's a lot of me in it. But the character is more egotistical. I'm also egotistical, but not the way the character is. This guy is successful, he has everything, but his wife has left him. The most important value - love - is missing. What is wrong with this institution called 'marriage'? What is wrong with this institution called 'the pursuit of happiness'?”- Paulo Coelho

Yah, wats wrong? i dun understand it either.
I badly wanna to go to that 'Planet of Husband + wife' thingy BUT surroundings doesn't show any good in that planet.it makes me SCARED to enter that 'zone'-actually.And part of me BADLY wanna go there ASAP! Haiyoh sumpah dun understandlah. ~Sighs~

Thursday, November 11, 2010

MARAH.

Kamu ni seorang kawan. Ye, kawan yang sangat CARE & of coz sayang kawan-kawan kamu. TAPIkan bile kawan kamu tu SUKE sesgt buat 'drama' swasta main cak-cak buat jantung kamu sakit cam nk berhenti ape PERASAAN kamu? GUMBIRE? BUAT PARTY BUIH? APA?
ke rase cam nak sepak-sepak je muke kawan kamu tu laju2 dengan selipar jepon? Haihhhh.

Ye! saye sgt MARAH skang ni. MARAH k bukan merajuk ke & tah hape2 tah lgi terms yg korang nk pakai tu. MARAH dgn kawan saye sorang ni yg i can consider my Besh-Frend-yg-Sengal. SEBAB? dia SUKA sgt trigger kawan2 dgn status2 yg buat semua manusiye yg bace esply kawan2 dia sakit jantung or paling huduh pon terpinga-pinga RISAU apakah kejadian yg berlaku kepada diri sahabatku yg sengal ini??? kan? Haish. SUMPAH RISAU OK.

1st, itu bukan perkara BARU dlm kejadian seharian kamu wahai kawan, semua org TAHU kamu sakit. tak kesah lah sakit sikit ke, sakit byk ke, sakit dah nazak nak mati ke? its still freakin thing called "SAKIT" paham? kalau dah namanye KAWAN for surelah kerisauan tu ada terdetik dlm hati "eh, nape dgn kawan aku ni??" "is he ok ke tak?" "wat happen to him ni?" rite? rite???
Sebagai kawan mestilah risau beb bile semua ditanye diam membisu. Mulalah pikir bukan2 dah masok ICU ke budak ni ke dah masok dalam tanah? or Lainlah if u're NOT consider all ur' frends worries is IMPORTANT to u anymore. well, i donno-maybe la kot? wuteverla.

You know what, i am seriously disappointed with you dear frend, like seriously so mad with u.
Next time dun trigger people with ur' unbearable worries status if u dun really cares what ur' frends concerns. Like i told u, People CARE & if u dunno how to appreciated that then maybe we as frends really are NOT that important to u.simple as that. Coz as for me, thats what frends are for-To share with u all the Happy & Sad moment in ur life. Susah+senang+suke+sakit = sama-sama.

Buat org risau & susah hati is worse then bunuh orang k. Kalau bunuh org dah sah-sah mati.senang abis citer. Ni buat org tertanye-tanye RISAU pasal kamu yg duk diam membisu is so so unnecessary & so not smart thing to live in denial way that u LOVED. C'monlah this is freakin 2010 lagi sebulan je nk 2011 dah, all these is so NOT funny. Sumpah tak klaka ok. Kalau sakit, org tanye JAWAB. I MARAH bukan sebab ape, u think bende2 ni 'takde ape2' 'i ok je' i ok je??? i ok je my foot. I know how BAD it hurts ok. i know. JGN MENIPU DGN PENIPU. Juz dont.

Masing2 dah tua bangka, jgn nk buat perangai budak2 lagi boleh tak? When people care means they love u, all ur frends loves u. Sayang terhadap kawan is no barrier tahu. Well so sorry for u if u take it for granted. Kata-kata klise & basi " i ok je " u tu sgt lame. Kalau kamu rase dengan tidak memberitahu keadaan kamu kepada kawan2 kamu tu, kamu telah berjaya tidak menyusahkan mereka, ur WRONG mister. Sebaliknye buat kawan2 lagi sakit jantung+berdebar2 risau 'hapekejadahnye dah jadi sebenarnye dgn budak ni???' PAHAM?

Ishh..penat la saye marah kat kamu. Sia-sia je. ni bukan 1st time. Nak hiding bende2 ni sgt tak klaka.Zaman skang dah takde time nk berteka-teki. Make it clear je. Kang diri sendiri jugak yg susah.BUT if u choose to be that way. Very well for me. Its ur' choice anyway. No harm done.
Suke-Hati-Kamu-Wahai-Kawan.

But, honestly to all my dear frends out there, plizla if u guys sakit ke, tgh berduka ke, dilanda ape2 kesedihan, juz let it out to me la k. Saye sgt tak suke sakit jantung-risau fikir tentang kalian yg saye tak tahu pokok-panggal ape dah jadi itu pon kalau kalian anggap saye kawanlah. if not, then i know where i standlah. Sesimple itu aja dong :)



* To Kamu, i care for u-no "nuttin" in between it. juz clear frendship we cherish more than 10 years now. Jgnlah buat saye sakit jantung lagi pliz. Makan obat & do take care ur'self k. Haihhh.

New!

Today am officially 'done' with my old 'habitat'. Alhamdulillah! Syukur to ALLAH Almighty for all the 'Patient' HE gave me thru all the 'roller-coaster-ride' during am inda Jajahan :). Tho its really tough momentoz for me to struggle everything, but am glad i did it with pride.Yes i do. Amin.

Managed to settle all my task given on time is a VERY precious moment in my life. The feeling is like u jump off from Bunjy -Jumping! Uweeeeeeeeeeeeeeee am Free Willy! Yihaaa :D and seriously it felt SO DYMN GOOD indeed fellas. Really :)

Now,RESET everything+RECHARGE energy+REFRESH my mind to START my new JOURNEY! am all EXCITED.May ALLAH Guide me all the way.Bring it on baby!

Am in da new 'Habitat' now! Yessaaa. So excited & nervous too huhuu. New Team + New cool+crazie Bosses! hehe + New Program + New thing to venture & learn! woohooo
Well, i know everything has they own 'obstacles + pressure' anywhere is the same but am praying hard that i will manage to handle it wisely & deliver all the new task given to me smoothly. InsyaALLAH.

To my old 'Habitat', TQ SO MUCH for I've learned the best from u guys. alot! alottt! Esply from YOU.
and i will not forget all the madness nite staying back & all the fun we had.Trimas! :)

And Assalamualaikom! to my new 'Habitat'! am looking forward to going crazie & wild with u guys!
Yeah, everything is new for me, hopefully i can cope & gel well with my new home :)
am da' new kid on da' block! Yeah of coz i need all da' "tunjuk ajar ku sifu!" frm all the otaiz in my team.Semoga semua berjalan lancar. Amin.

Tuesday, November 9, 2010

LOVE!

Jom Goyang! kick ur' stress away bebeh :)

‎-Been all over the world-Done a little bit of everything
-Little bit of everywhere-With a little bit of everyone :) ♥ Neyo!

Saturday, November 6, 2010

Kalajengking!

HAPPY BUFDEY to US! Yeay~

My Babadom & Me berkongsi bulan kelahiran yang sama. Yeah its NOVEMBER Baby :)
Mine was on the 1st NOVie & His is 2day! 6th NOVie :P
So, we're both a SCORPIOZ huhu
2day Mommeh celeburetz our birthday @ our crib.
Juz a simple one with Chocolate Cheese Cake & KFC but indeed FULL of LOVE :)
TQ 2 my 2 Lil' Brother to setting this up. So Sweet of u guys. Alonk Laf u mash!
&&& I Thank ALLAH 4 everything-The pain & the joy throughout the wonder-years i've been thru. Praying that the years ahead HE will ALWAYS guide me thru thick & thin in this Crazie LIFE :) AMIN.
The rest of it is MAKAN time! Yummzzz!

TQ Abah for SPOILED me all da' way. hehe and am lovin it! :) Muax

HAPPY BUFDEY SCORPIOZ
LOVE u!

:)
Da' Blackman-Si Pengerusi Majelis. TQ Muax!
My Lil' Bro- Abunz & Mommeh Muax!

Lust?

A Scorpio is one lusty, sexy animal
Sexstrology




Grrrrrrrr! Gerun tak? haha

Friday, November 5, 2010

Layan.

Ade Drama baru nk diterbitkan.

Tajuk: i was Layan je.

Pelakon: Sesape yg berminat pon bole.

Konsep Cerita: U want-I want-Jalan saje=Sindri mau ingat.Simple & padat dgn motif-motif kehidupan yg klise & yg penting skit elemen 'Poyos'.

Skrip: Apa yg terpikir di hati harus dimuntahkan keluar. Simple.

Pengarah: Ko pon bole.

Penerbit: Ko pon bole jugak.

Taboo: Jgn Mengelabah & kata-kata menyesal selepas melihat drama ini adalah HARAM sama sekali.

Tontonan: Semua lapisan masyarakat + Umur + warne kulit + bentuk mate & ketinggian.

Peringatan: Pihak produksi tidak akan bertanggungjawab diatas segala kesan-kesan negatif+segala jenis amukkan ablasa+Segala hal2 rumahtangga yang terganggu selepas menonton drama ini. Semuanya adalah di-Tanggung-sendiri.SEKIAN TERIMA KASEH.




So? Lets the Drama Begin! ada bran?


Monday, November 1, 2010

111

Its 011110! Uweeeeeeeeeee!

Well, today is my birthday. Can’t believe the time is passing this fast!
Alhamdulillah TQ ALLAH 4 everything & May all my 'Doa' & wish come true.Amin.