TQ.4.Dropping by. Fellas!

Tick! Tock!

Thursday, December 30, 2010

One:)

One Love undivided That's what it's all about :)
RESPECT + LOVE = PEACE <3



i Heart My Malaysia.

Monday, December 27, 2010

kafir?

Yup! gambar saye ni sgt kontroversi sebab saye seolah-olah telah jd 'kafir' coz dah sama dgn si santa kloz itu? WTF? SENTAP pliz urghh? like OMG? gimme a break.

Saye menerima pelbagai soalan & tempelan di 'wall FB' tentang appearance saye bertopi ala-ala santa kloz ni. Astagfirullahalazimmmm... saye masih waras untuk membezakan yg mana buruk & tak.

OK, saye tempelkan a few komen on my wall & status k;

1-Cik A-

weyyyy.. mufti johor dah keluar fatwa ..haram memakai menyerupai santa claus..wey..biaq la depa ngan perayaan depa tu.. weyyyyyyyyyyyyyyyyy


2-Cik B-
ye la tak suka la phyzha pakai baju krismas. kita kan org islam. pakai tudung lg elok.

3-Cik C-

hang tak baca pasal org melayu memakai mnyerupai santa claus? paper ada keluar statemnt...(mufti)


Tah ape2 tah? Oooookkkkk FINE. Mufti dah keluar fatwa*aku tak bace pon* alright understood. But am NOT being a Santa Claus & MENGAGUNGKAN kesah donggeng kanak-kanak itu.
lagipon, Santa Claus tu hanyalah dongengan semata macam dongeng rakyat kita 'bawang merah-bawang putih' badang etc-etclah. So awat KECOH sgt aku pakai topi bodo tu? dah tak pasal-pasal jd kontoversial sgt. Kununnye aku ni nk jadi cam al-kafirun-lah, nk mengagungkan agama depa lah. ape ni semua? mengarutlah pliz. Topi merah tu tak bersalah & takkan sekali2 menyesatkan aku. apakah mungkin 'snow-cap' itu boleh meng-kafir-kan' aku? oh c'mon.

Appearance mmg penting BUT tak mungkin akan memurtadkan seseorang! kalau camtu if aku pakai Sari or Cheong Sam or Baju Kadazan, then automatisnye aku terkeluarlah dr Islam? Astagfirrullahalazimmmmmm! Ya Rabbi-Tolonglah bukak minda tu skit. Yang penting HATI.
Takkanlah sebab 'snow-cap' tu aku kena hentam dan di-cop menjadi kafir? Ooh My...

aku sgt suka kata-kata dr sahabatku ini-Baby Batrisya!-
- Omg baju xmas? Prophet Muhammad never wore songkok and baju melayu for prayers either. But why do we see that today ? Oh yes that's right its the culture of the people who embraced the religion...

Sorry to say, Malays think that being Malay means being muslim. That only applies in 1Malaysia. Did you forget 'our' great Malay Kingdoms of Srivijaya and Majapahit were Malays of Buddhist and Hindhu faith? Mimic-ing Arabs does not make one more of a muslim, neither does celebrating Xmas make you less of one!

Teguran yang ikhlas dan jujur dilakukan secara peribadi bukan umum. Boleh jadi fitnah tu uoll.. Kesian depa kurang celik lagi.

TQ Dear! u are sooooo right!

Islam tu tak kejam kalau nk tegur or nk bg pandangan sekalipon jgn sampai menjatuhkan maruah org . For me RESPECT does matter. Tak kiralah agama apa sekalipon. tis all "kununnye super-alim-berugama' wannabez.They dun hv rite to judge me by my appearance pliz. x abis menuntut lg dah pandai perkecilkan org. ish ish ish.Mmg lah aku bukan Ustazah or alim ulamak, but aku taklah sampai nk memperjudikan agama.btw, its a sensitive issue pliz.Cut da' craplah.Again, PLEASE-PLEASE-PLEASE do RESPECT each other 1st. Budaya & Agama jangan sesekali dicorak-carikkan-celaka akibatnya nanti. ALLAH MAHA MENGETAHUI.


***Pstttt-esk nk pakai sarilah pi opiz-Oh Oh Noooo aku dah masok Hindu pulak! *Right!*
uhhhhhh juz dun geddit.wuteva-wuteva.

Sunday, December 26, 2010

Ho! Ho! Ho!



Yeah! Its X'Mas time again fellas & of course every year i will celebrate it with my BFF since i was in standard 1! Yup, with this maniac gal -Mizz Rubina Dava :D

Her house is juz 5 minits away from my place * blakang umah je kotz??* haha
Since we are bz with our own career & stuffs, TIME is always limited for us to go for some coffee or lepaking gossiping around., X'Mas is the only -MUST!- meet day with her LOL :P

So, i had blast laughter @ her crib with lotsa yummeh food & ehem ehem am Lucky enuff to see her new Boifie for da' 1st time.Vootttt Voottt * hensome, ade tastelah aci ni haha*

Hi! Thiagu! :)

So! here some pixcaz of us & Yah, Merry Xmas guys! Ho Ho Ho!


XoXo :)

My Childhood BFF :)

My Dearie Mak :D
* TQ 4 da' fabulous Food! 3 kali makan kotz? Opsss hehe*

Ye, saye sgt Jakun dpt pegang Sita 4 da' 1st time heee

Sunday, December 19, 2010

7


hehe sejak 2 menjak ni duk gile telek diri serindi dgn Kitab Primbon ni ( apa itu Primbon? Sila Google ye * dari buku tu hinggalah kemaruk sampai ke web ni http://www.primbon.com/watak.htm huhu. Bukan nk percaya 100% lah but sesaje je. Tapikan... sedikit sebanyak ade cam betolnye heee. silelah coba sindri k! :)

am lucky No. 7! :D

7. Angka tujuh (7) melambangkan Neptunus, yang berkaitan dengan air. Mereka dengan angka tujuh gemar melakukan perjalanan dan suka lautan. Senin adalah hari keberuntunannya. Angka tujuh dianggap mempunyai makna nujum dan mereka yang dilahirkan dibawah pengaruh ini sering kali mempunyai pandangan filsafar atau spiritual yang kuat, mereka bisanya tidak tertarik pada materi. Intuisi mereka tinggi, bahka memiliki indera ke enam. Si angka tujuh biasanya mempunyai pengaruh misterius terhadap orang lain, tetapi ada kecendrungan untuk menjadi introver. Mereka adalah pemikir dan selalu mendapat keberuntungan dari angka mereka.

Floating.

U've Got Me FLOATINGGGGGGGG~ Sighs~
Dymn u.

X'Mas!

My Fav X'mas song!
Lets sing along baybeh~ :D





Primbon.

Scorpio - Kalajengking
(24 Oktober - 22 November)

Panjang Akal, Pendiam, Pendendam, Gigih, Tekun

Nomor Keberuntungan: 2, 9, 16, 27, 32, 47

Aroma Keberuntungan: Lada Hitam, Kopi, Kayu Pinus, Bunga Sedap Malam

Planet Yang Mengitari: Mars & Pluto

Bunga Keberuntungan: Tumbuh-Tumbuhan Yg Berduri

Warna Keberuntungan: Merah Tua

Batu Keberuntungan: Batu-Batuan Yang Berwarna Merah Darah

Elemen Keberuntungan: Air

Pasangan Serasi: Taurus

Para scorpio merupakan orang yang giat, emosional dan posesif. Mereka suka bekerja keras dan perfeksionis; mereka selalu melihat hidup dari sisi pahitnya. Mereka tidak menyukai kelemahan baik dalam diri mereka sendiri maupun dalam diri orang lain. Mereka sangat dermawan dan penuh kasih dan selalu membela kaum yang lemah. Mereka pandai menyimpan rahasia dan memiliki insting yang kuat. Daya tariknya ada pada tatapan matanya yang dapat menarik orang dengan kekuatan magnetiknya. Scorpio dapat menjadi orang yang setia, namun juga musuh yang berbahaya. Mereka pribadi yang penuh etika dan berpegang teguh pada peraturan yang mereka yakini dalam hidup mereka. Sikapnya yang penolong, setia membuat orang yang mengenalnya merasa beruntung berada di pihaknya. Jika kamu berada di pihak yang berlawanan dengannya, maka ia akan menjadi musuh yang pendendam dan kejam. Sedikit orang yang bisa menyadari kemampuan sejati scorpio karena sikapnya yang pendiam dan rendah hati terhadap apa yang telah mereka capai. Mereka orang yang selalu menepati janjinya dan jarang menarik kembali kata-kata yang telah terucap dari mulut mereka. Mereka pengamat yang cermat dan pandai mengukur situasi. Mereka tidak pernah terlibat dalam situasi tanpa persiapan yang matang, maka dari itu mereka selalu menjadi pesaing yang tangguh. Mereka selalu bersedia menolong yang lemah, penuh informasi dan pandai menjaga rahasia.

Asmara para Scorpio: Scorpio adalah zodiak yang paling perasa. Mereka penuh gairah, setia dan sangat romantis. Mereka tidak akan terlibat dalam suatu hubungan tanpa penyelidikan terlebih dahulu untuk mengetahui apakah pilihannya itu merupakan pribadi yang setia dan jujur. Bila iya, maka ia akan menunjukkan sisi pribadi yang selama ini dia sembunyikan. Mereka sangat pencemburu jika menemukan sesuatu yang dicurigai tanpa alasan yang kuat. Tidak ada yang dapat menyakiti Scorpio kecuali perasaan dicurangi dan dikhianati oleh pasangannya.


*WoW! 99% nk samalah.huuu


source:http://www.primbon.com/zodiak/scorpio.htm

Shhh


Never give the devil a ride, She will always want to drive :)
BUT, so sorry u already did
&&&

Feels Oh! so Good :)

Saturday, December 18, 2010

TQ






When someone loves you, they don't really have to say it... you can tell by the way they TREAT you.



&
i know :)
to
U...
TQ for treatin me good all these while.





Oh! Oh!



Laffffffffffffffff it!

Thursday, December 16, 2010

Cello ;(

My baby Boo-Gone! ;(


i LOVE him so much! From day one he came to this world i was the one being his babysitter till now. He is my WHITE & MANJA cat i ever had. So sweet that he will always knew when i was down, sad & very good listener every-time. Now he's gone ;( leaving me to be with HIM up above.
am so devastated when i received the text massages ( i was inda ofiz) frm my mom later this evening that she found Cello's body at the back of our house dah kembong & sadly brutally injured attacked by a crazie !@*^!&@^!%@& dog! urgh! Oh Dear...WHY? and of coz that time i juz control all my sadness due to continue my editing but GOD knows how badly i wanna cry out loud at the time!
He will always wake me up like this ;( nOw no more ;((((

After done my work, rushing back home and seeing everybody is so down with this lost. Esply my Mom ;( i hugged her & we cried ;( juz cant help it. He is like a lil' brother to me. Yeah called me crazie but its true my love to animal esply to my Cats is beyond everything coz sumtimes Cat understands u better than human being & they WONT ever wanna HURT u in anyway.


Cello-RIP 2004-2010 ;(

Yeah i know NUTTIN LAST FOREVER its so obvious like duhhh? right. Yeup, i accept it dah ajal dia. But ajal yg sgt menyedihkan and the saddest thing to end 2010 with. Its ok, i believe everything happens for a reason. TQ ALLAH 'borrowed' Cello for a while to make us happy :)
and am praying He'll be in peace up there. Cello sayang, me love u & definitely MISSSSS u so much! * tears falling & falling & falling*



Betol kata Tina in her FB status:

Tina Toon Razak dalam tak sedar tetiba berkaca mata ni , tersentuh hati bila tengok kesedihan Phyzha Fariza Kamarul yang baru kehilangan 'Celo' si kucing kesayangan . Kadang~kadang haiwan lebih memahami manusia & bleh jadi sahabat terbaik dalam idup Love my Me~Ong & Miss my Pichu (RIP) ♥--TQ Tina!



Enuff.




Juz Glad that he knew. That wud be enuff for me :) at least better than nuttin heh?
Not asking & hoping anything more tho. I rest my case for now. Other than that is totally none of my business.Cheerrssss! :P

Take-a-Break-Lah.

Strange-Strange.







I think that when we look for love courageously, it reveals itself, and we wind up attracting even more love. If one person really wants us, everyone does. But if we're alone, we become even more alone. Life is strange.And
One is loved because one is loved. No reason is needed for loving.


-Paulo Coelho.







Wednesday, December 15, 2010

Putih.




Org kate kibar kain putih cam tanda 'mengalah' or bahse penjajahnye 'Surrender' kan?
i think i pon nk kibarkanlah kain kaler putih itu. Bukan 'Give-up' NO. cuma malaz dah nk merapu hari2 dgn drama jiwa ni towards that 'thing' huhu. Biorleee. Kalau that 'thing' nk main 'playstation' wif me errr.. i dun think i hv time for thatlah. 1st, am NOT a kid anymore * sgt obvious* 2nd, i dun hv that time tuk 'dibuang'-membazir tahu. 3rd, Saye dah PENAT. For me despite wut kinda person u are lah- Bisu ke, rabun ke, ronggak ke, pemalu ke, penyagak ke, pengedar dadah ke ape-ape jelah kan, Take it or Leave it.Sesimple itu aja. Coz masalahnye U know & I Know U Know. Awatlah make thing So complicated kan? saye dah penat nk main cak-cak dgn kamo. So i decided to juz STOP. Bai :)

Laf!

Sing along! weeee woooooo waaaaaa uhh?? LOL :P

Tuesday, December 14, 2010

Ha-bi-tat :)

Hey guys! wudduppp? haha ala2 niger-ah plak la kan? :D * Oh dear why do i sound so Happy ni??*
Oh Oh nak habaq mai ni, 2day am officially 'berhijrah' to my new habitat. Yup! *refer my entry below-below there* Yeah, tadi dah pindah semuanya secara 'Adhoc' & agak sakit jantung & tersekat jugaklah nafas seketika memikirkan betapa 'wutever-nye' perasaan dia mengeluarkan mandat sebegitu. Haishh, actually dah tak kesah pon. Like i said earlier 'tukar tempat je kot? no big deal. am OK with it but give me sumtimes la nk berkemas2 semua right? ni time2 aku tgh sawan mengedit time tu jugak dia nk aku berambus dr pandangan matenye. Adus. Ok lah Oklah. am gone now. Happy? gile tak happy kan???- tah ape2 tah.lawak2.

Anyhooooow, Honestly, aku jatuh Chenta dgn habitat baruku! Like seriously :) at 1st, mmg la agak terkujat coz sooo la far away frm my frends yg selalunye meriah with chaotic environment. Ye sgt terpencil di belakang sonooooo-tersepit di celah cubical DEPAN bilik BOSSES ye anak-anak. i know right? But then, tadi after berhijrah-dah kemas2-tarek-napas jap. I feel sumting i dah lama tak rasa, that is PEACE & PRIVACY. Oh Yeah, now i get the 'Hikmah' behind all this 'Adhoc' & sesi penghalauan- i get the most thing i really wanted after all years-MY OWN PLACE with my own PC & my own self! No Sharing anymore baybeh Yeayyyy. Tho its hard for me to lepaskan my old place, but i guess i NEED the CHANGE.

So, now am so Xcited nk Decor-ulang my new Desk hehe. New program+ New Bosses + New Team + New Desk + New Environment + Of coz definitely da' New ME in 2011! O Dear? like so ngam huh? Syukran.Syukran Ya Allah :) Hopefully semua penghijarahan ni membuka lembaran baru dlm hidup aku di tahun baru.Semoga yg baik-baik aja. InsyaALLAH AMIN. :)


*** Psttt!- nnt saye postkan Pix my new desk k! promise :)

Adhoc!

Mizz Adhoc! Hump.dah sinonim dah dgn aku. agaknye dah tertampal kotz kt dahi ni. Dari dulu lagi kalau bende2 yg 'mengejut' sakit jantung ni mmg WAJIB semua tercampak kat muka aku. Fine. Aku buat semua, and i did it with honored & pride. Alhamdulillah all done very well i might say.

Admit that i enjoyed every single thing i workin on. No matter 'hakiki' or 'Adhoc' or 'watak tempelen' i did it with passion. walaupon kekadang semua ni dtg sejuta sekali gus yg buat otaq aku jammed & jadi sawan and Zombie is my name :) but, at the end of the day, i prove them i can do it-tho alone.Oh yes i did baybeh.

Tapikan bile ape kita buat selama ni cam tak dihargai remuk jugak ah hati ni. * ye, muke saye ganaz, tapi hati saye ade taman siap ade air terjun lagi ok.ade masalah ke dgn tu?* cam pepatah ni ha lah, 'Abis madu sepah disepak2 je tepi longkang' Urgh, berbulu je perasaan ni kan? Hump. OKlah cut it short- am pissed, urmm NO NO am SUPER-DUPER PISSED. Yup.i am.

Oklah, tho aku dah tersgt biase dgn perkara2 mengejut yg buat aku sakit jantung, tapikan kadang2 tu bende2 banggang pon nk berlandaskan terma 'Adhoc' jugak kah? saye tak paham. sgt2 tak paham. *korang pon tak paham kan? camni lah, aku kena 'halau' dr habitat-kerjaan lama aku oleh BIG Mc. takde ribut takde taufan 'TIBTIBMUN' buat propaganda menyesakkan dada aku ni ptg2 Isnin yg mulia ni.Bukannye aku dok buat riot hari2 depan dia or buat tarian bogel ke or paling bangsat main baling2 batu kelikir ke kt muke dia dr tempat aku tu. kan? Yang nk 'Jaki-Jipang' sgt dgn aku ni pehal tah.

Oklah, diarahkan 'nyah' dr situ ASAP & Ad-hoc! like NOW? urgh.apakah? Fine. Mak redha je lah. walaupon SENTAP jugaklah kan dgn cara dia yg sgt mulia tu.aku tak kesahlah duk mana pon. asal jgn kena buang keje sudah kan?. TQ so mash to my both sista *u know who u r :) * TRIMAS! 4 the support & positive vibes u gave to me & susah2 pusing2 satu kawasan jajahan cari penempatan baru saye. saye terharu. * walaupon tetap tak puas hati & Benggang tahap dewa dgn mahkluk itu* Grrrrr sabar je lah aku.

Walaupon saye Mizz Adhoc, takkan semua bende pon dia nk suh aku ber-adhoc gak kot? man-man la kan? seharian dr suboh kot aku dok berdating dgn mesin editing, jam 5-30pm kuar bilik editing balik opiz dah dpt mandat suh blah dr situ dgn kadar segere plak. Adoi, gile sentap & sumpah nk cekik2 je dia tadi. naseb baek i masih waras. haishhh.. Astagfirrullahalazimmmmm

Baeklah, ko tak nk aku duk situ, aku sejuta kali lg tak HeyRun lah. My new place is definitely Super privacy, i got my own desk-no sharing-my own PC my own space of work to start 2011 with! Woohooo bagus gak. Fresh skit minda nk bekerja. Hummm tomorrow cant wait to make-up my new place! :)

Friday, December 10, 2010

Mahu!


Saye Mahu...

Sgt makan si Red Devil ini! Hump belom bekesempatan.

Saye sgt mahu berjimak dgn laot membiru+Pasir memuteh+Sunblock + jejaka2 separuh bogel .
Bilaaa????? urgh!



Saye Sgt Mahu Kamo wahai Encek Maggie.

Ye, Sumpah saye suka kat kamu.
Kamu suke tak kat saye?
Jom kawen buat anak skang. Bley?
sah2 mati kejung disitu juga nnt. haha.


ape-ape jelah.Itu je aku nak merapu arini. Bai :P




Friday, December 3, 2010

Thursday, December 2, 2010

Angau.

Yup. So true. Saye mmg dah ANGAU.ANGAU Kronik mungkin? haha sewel kan?
But Sumpah, i juz can't resist him la. Haihh camne ni? seram pulak tetibe berperasaan gedik sebegini setelah sekian lama tak buat perangai.muahaha.

Everytime nampak dia,aduss...cair lor. dia comel ok.humm.

Oklah am juz merapu around. Nuttin serious happening pon. Bak kate Marcel & Shanti " Hanya Memuji" doang ahh :)


'...Awak...knape awak comel sgt?...' heee :P

Tuesday, November 30, 2010

Nak!

saye NAK! kasut converse ini. Sama cam kasut lama saye dulu kat bawah ni ;(
mommy mish u mash! ;((

Saye NAK! bilik tido like this pliz? juz heaven.

this one, want it ASAP bole tak TUHAN? pliz.

Thursday, November 18, 2010

Say it!



Sometimes late at night
I lie awake and watch her sleeping
She's lost in peaceful dreams
So I turn out the lights and lay there in the dark
And the thought crosses my mind
If I never wake up in the morning
Would she ever doubt the way I feel
About her in my heart

If tomorrow never comes
Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

'Cause I've lost loved ones in my life
Who never knew how much I loved them
Now I live with the regret
That my true feelings for them never were revealed
So I made a promise to myself
To say each day how much she means to me
And avoid that circumstance
Where there's no second chance to tell her how I feel

If tomorrow never comes
Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

So tell that someone that you love
Just what you're thinking of
If tomorrow never comes





*** if tomorrow never comes, will he know how much i loved him?***

Tuesday, November 16, 2010

Promo!

Jangan lupa tonton k! TQ :)

InsyaALLAH :)


Diberi Tugasan menerbitkan rancangan Khas AidilAdha ini bersama rakan setugas Shafeqah Azizie.
Seminggu sarat + kusut + sesak + penat mengikuti beliau kesana-sini.
Dari KLIA hinggalah ke malam konsert di MBSA.

Bersengkang mata di Editing Suite bersama Editor juga rakan setugas Encek Apiz Rashid dua malam berturut-turut akhirnya sudah siap juga mengikut date-line diberi .Syukur. Terima Kasih pada Eksekutif Producer kami kak Ezzah Aziz Fawzy juga Kak Nura atas tunjuk ajar :)

Diselang seli dugaan & digalas kesabaran yg menebal kami gagahi jua.Alhamdulillah dan saya berharap rakan-rakan sekalian sudilah kiranya menonton hasil kerja saya bersama rakan setugas ini di petang AidilAdha nanti ye! :) and TQ so much to Cik Inn (Mazlin Nordin) atas tulisan di Blog beliau untuk mempromosikan program saye. TQ! hehe :P



video

Bersama MZ @ Studio C, Sri Pentas selepas recording interview for the program.

Sunday, November 14, 2010

Piko.




This Coffee is addicted to me.Dymnnn



Friday, November 12, 2010

:)

Dia: *SALAM& goyang kuat2* CONGRATULATIONS!!! They LIKE it alot! They all semua tgk ramai2 kat atas tu. Good Job!

Aku: *TERKESIMA+TERKEDU+TERSENYUM AJE* Ohh..yeke??? Alhamdulillah. TQ TQ so much.

Dia:Dorang semua suka, esply part budak tu nyanyi sekali. *Senyum sampai telinge* dorang kate nk potong 2 mins nak letak teaser kat Website!

Aku: *PON SENYUM SAMPAI TELINGA* Ya Allah! yeke? Syukur! sgt2! tak sia2 saye stayback jadi Zombie editing :D Amin! Amin! Amin! :D * SUKA TAK HENGGAT!*

Dia: tulah i dah ckp kan? the effort matters :) saye pon tak sabar nak balik tgk DVD Copy tu! Ok nnt hari Isnin k kite jumpe?

Aku: Ok , TQ TQ :D Isnin ni? Ok Ok nnt saye bgtau dorang :)


*** ALHAMDULILLAH!!!! SYUKUR sgt2! Berbaloi semua airmata aku ditujah berkali2 oleh 'dia' & tak sia-sia stayback jadi Zombie sampai ke subuh nak siapkan project AidilAdha ni. KESABARAN menahan segala 'deraan' darinya all payoff!

Tho 'dia' memang heartless & super-duper annoying yg suka carik salah aku at the end of the day, i really LEARNED alot-alot-alot how to survive in these cruel world of broadcasting.Deep down i do Thank YOU for making me suffered all these years for i know where i am today :) & i will keep on learning & grab all the knowledge as much as i can to satisfied myself in whatever i want to achieve NEXT? Bring it on! ***

*Maybe ni lah hikmah disebalik 'keseksaan' aku? Humm dunno.Maybe,Juz Maybe*


"My Job is NOT that HARD,BUT its NOT that EASY either & because of that,
am in LOVE with it! :) "

Pursuit of?

“There's a lot of me in it. But the character is more egotistical. I'm also egotistical, but not the way the character is. This guy is successful, he has everything, but his wife has left him. The most important value - love - is missing. What is wrong with this institution called 'marriage'? What is wrong with this institution called 'the pursuit of happiness'?”- Paulo Coelho

Yah, wats wrong? i dun understand it either.
I badly wanna to go to that 'Planet of Husband + wife' thingy BUT surroundings doesn't show any good in that planet.it makes me SCARED to enter that 'zone'-actually.And part of me BADLY wanna go there ASAP! Haiyoh sumpah dun understandlah. ~Sighs~

Thursday, November 11, 2010

MARAH.

Kamu ni seorang kawan. Ye, kawan yang sangat CARE & of coz sayang kawan-kawan kamu. TAPIkan bile kawan kamu tu SUKE sesgt buat 'drama' swasta main cak-cak buat jantung kamu sakit cam nk berhenti ape PERASAAN kamu? GUMBIRE? BUAT PARTY BUIH? APA?
ke rase cam nak sepak-sepak je muke kawan kamu tu laju2 dengan selipar jepon? Haihhhh.

Ye! saye sgt MARAH skang ni. MARAH k bukan merajuk ke & tah hape2 tah lgi terms yg korang nk pakai tu. MARAH dgn kawan saye sorang ni yg i can consider my Besh-Frend-yg-Sengal. SEBAB? dia SUKA sgt trigger kawan2 dgn status2 yg buat semua manusiye yg bace esply kawan2 dia sakit jantung or paling huduh pon terpinga-pinga RISAU apakah kejadian yg berlaku kepada diri sahabatku yg sengal ini??? kan? Haish. SUMPAH RISAU OK.

1st, itu bukan perkara BARU dlm kejadian seharian kamu wahai kawan, semua org TAHU kamu sakit. tak kesah lah sakit sikit ke, sakit byk ke, sakit dah nazak nak mati ke? its still freakin thing called "SAKIT" paham? kalau dah namanye KAWAN for surelah kerisauan tu ada terdetik dlm hati "eh, nape dgn kawan aku ni??" "is he ok ke tak?" "wat happen to him ni?" rite? rite???
Sebagai kawan mestilah risau beb bile semua ditanye diam membisu. Mulalah pikir bukan2 dah masok ICU ke budak ni ke dah masok dalam tanah? or Lainlah if u're NOT consider all ur' frends worries is IMPORTANT to u anymore. well, i donno-maybe la kot? wuteverla.

You know what, i am seriously disappointed with you dear frend, like seriously so mad with u.
Next time dun trigger people with ur' unbearable worries status if u dun really cares what ur' frends concerns. Like i told u, People CARE & if u dunno how to appreciated that then maybe we as frends really are NOT that important to u.simple as that. Coz as for me, thats what frends are for-To share with u all the Happy & Sad moment in ur life. Susah+senang+suke+sakit = sama-sama.

Buat org risau & susah hati is worse then bunuh orang k. Kalau bunuh org dah sah-sah mati.senang abis citer. Ni buat org tertanye-tanye RISAU pasal kamu yg duk diam membisu is so so unnecessary & so not smart thing to live in denial way that u LOVED. C'monlah this is freakin 2010 lagi sebulan je nk 2011 dah, all these is so NOT funny. Sumpah tak klaka ok. Kalau sakit, org tanye JAWAB. I MARAH bukan sebab ape, u think bende2 ni 'takde ape2' 'i ok je' i ok je??? i ok je my foot. I know how BAD it hurts ok. i know. JGN MENIPU DGN PENIPU. Juz dont.

Masing2 dah tua bangka, jgn nk buat perangai budak2 lagi boleh tak? When people care means they love u, all ur frends loves u. Sayang terhadap kawan is no barrier tahu. Well so sorry for u if u take it for granted. Kata-kata klise & basi " i ok je " u tu sgt lame. Kalau kamu rase dengan tidak memberitahu keadaan kamu kepada kawan2 kamu tu, kamu telah berjaya tidak menyusahkan mereka, ur WRONG mister. Sebaliknye buat kawan2 lagi sakit jantung+berdebar2 risau 'hapekejadahnye dah jadi sebenarnye dgn budak ni???' PAHAM?

Ishh..penat la saye marah kat kamu. Sia-sia je. ni bukan 1st time. Nak hiding bende2 ni sgt tak klaka.Zaman skang dah takde time nk berteka-teki. Make it clear je. Kang diri sendiri jugak yg susah.BUT if u choose to be that way. Very well for me. Its ur' choice anyway. No harm done.
Suke-Hati-Kamu-Wahai-Kawan.

But, honestly to all my dear frends out there, plizla if u guys sakit ke, tgh berduka ke, dilanda ape2 kesedihan, juz let it out to me la k. Saye sgt tak suke sakit jantung-risau fikir tentang kalian yg saye tak tahu pokok-panggal ape dah jadi itu pon kalau kalian anggap saye kawanlah. if not, then i know where i standlah. Sesimple itu aja dong :)



* To Kamu, i care for u-no "nuttin" in between it. juz clear frendship we cherish more than 10 years now. Jgnlah buat saye sakit jantung lagi pliz. Makan obat & do take care ur'self k. Haihhh.

New!

Today am officially 'done' with my old 'habitat'. Alhamdulillah! Syukur to ALLAH Almighty for all the 'Patient' HE gave me thru all the 'roller-coaster-ride' during am inda Jajahan :). Tho its really tough momentoz for me to struggle everything, but am glad i did it with pride.Yes i do. Amin.

Managed to settle all my task given on time is a VERY precious moment in my life. The feeling is like u jump off from Bunjy -Jumping! Uweeeeeeeeeeeeeeee am Free Willy! Yihaaa :D and seriously it felt SO DYMN GOOD indeed fellas. Really :)

Now,RESET everything+RECHARGE energy+REFRESH my mind to START my new JOURNEY! am all EXCITED.May ALLAH Guide me all the way.Bring it on baby!

Am in da new 'Habitat' now! Yessaaa. So excited & nervous too huhuu. New Team + New cool+crazie Bosses! hehe + New Program + New thing to venture & learn! woohooo
Well, i know everything has they own 'obstacles + pressure' anywhere is the same but am praying hard that i will manage to handle it wisely & deliver all the new task given to me smoothly. InsyaALLAH.

To my old 'Habitat', TQ SO MUCH for I've learned the best from u guys. alot! alottt! Esply from YOU.
and i will not forget all the madness nite staying back & all the fun we had.Trimas! :)

And Assalamualaikom! to my new 'Habitat'! am looking forward to going crazie & wild with u guys!
Yeah, everything is new for me, hopefully i can cope & gel well with my new home :)
am da' new kid on da' block! Yeah of coz i need all da' "tunjuk ajar ku sifu!" frm all the otaiz in my team.Semoga semua berjalan lancar. Amin.

Tuesday, November 9, 2010

LOVE!

Jom Goyang! kick ur' stress away bebeh :)

‎-Been all over the world-Done a little bit of everything
-Little bit of everywhere-With a little bit of everyone :) ♥ Neyo!

Saturday, November 6, 2010

Kalajengking!

HAPPY BUFDEY to US! Yeay~

My Babadom & Me berkongsi bulan kelahiran yang sama. Yeah its NOVEMBER Baby :)
Mine was on the 1st NOVie & His is 2day! 6th NOVie :P
So, we're both a SCORPIOZ huhu
2day Mommeh celeburetz our birthday @ our crib.
Juz a simple one with Chocolate Cheese Cake & KFC but indeed FULL of LOVE :)
TQ 2 my 2 Lil' Brother to setting this up. So Sweet of u guys. Alonk Laf u mash!
&&& I Thank ALLAH 4 everything-The pain & the joy throughout the wonder-years i've been thru. Praying that the years ahead HE will ALWAYS guide me thru thick & thin in this Crazie LIFE :) AMIN.
The rest of it is MAKAN time! Yummzzz!

TQ Abah for SPOILED me all da' way. hehe and am lovin it! :) Muax

HAPPY BUFDEY SCORPIOZ
LOVE u!

:)
Da' Blackman-Si Pengerusi Majelis. TQ Muax!
My Lil' Bro- Abunz & Mommeh Muax!